Blog thumbnail

Leopold van Asten: “Ik heb altijd opgekeken naar John Whitaker en Jos Lansink…”

Blog thumbnail in

Afgelopen weekend tekende ook Result Equine-ruiter Leopold van Asten present tijdens de Rolex Grand Slam in ‘s Hertogenbosch. “Toen ik hier in 2017 de Grand Prix won, dat staat nog steeds in mijn geheugen gegrift,” vertelt de Nederlandse springruiter. 

“Dit jaar focus ik mijn op het FEI Europees kampioenschap,” vertelt de springruiter over zijn ambities dit jaar. “Verder wil ik mijn tijd en energie ten volle benutten in het ontwikkelen en opleiden van mijn jonge springpaarden. Ik verwacht veel van mijn twee tienjarige springpaarden die dit jaar een stapje voorwaarts zullen maken.”

Over de kracht van het team en zijn voorbeeld

“Als ruiter is het onmogelijk om het hoogste niveau te halen zonder een goed team.” vertelt de Result Equine-ruiter. “De groom is de belangrijkste persoon die actief is achter de schermen. Die werkt lang en zorgt ervoor dat de paarden zich goed voelen en in perfecte conditie verkeren. Verder is het belangrijk dat niet alleen je team op het concours schittert maar ook thuis. Want we zijn vaak op verplaatsing, ondertussen moeten de paarden thuis ook goed onderhouden worden en zich goed voelen. Daar hebben we een ruiter en grooms actief om dat te verzekeren.”

Maar wie zijn de voorbeelden van van Asten? “Als jonge knaap keek ik voornamelijk op naar John Whitaker en Jos Lansink. Ze zijn beiden een enorme inspiratie voor mij geweest.”

bron: Equnews.nl

Shopping cart

0

No products in the cart.

Enter your search & hit enter